Zo komt OPI op de orginele nagellaknamen

In nagellakland zijn nummers en gewone kleurnamen uit den boze. OPI is de absolute koning onder de creatieve nagellaknamen met namen als ‘Today I Accomplished Zero, I’m not really a waitress en I can’t hear myself pink.

Maar hoe komen ze op al deze originele namen? Ieder voor- en najaar komt OPI namelijk met 12 nieuwe kleuren, gebaseerd op de laatste trends. OPI’s ‘First Lady of Nails’ Syzi Weiss-Fischmann (co-founder en brand ambassador) begint al anderhalf jaar voor de lancering met de ontwikkeling van een nieuwe collectie. Elke collectie krijgt een thema en iedere lak krijgt vervolgens een originele naam die bij dat thema aansluit. Daarnaast werkt het merk met eenmalige seizoenskleuren met een actueel thema en werken ze met sterren als Serena Williams, Nicki Minaj en Katy Perry. De samenwerkingen met films als Shrek Forever After, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en James Bond Skyfall geven natuurlijk ook genoeg creativiteit wat betreft de titels van de lakjes.

Suzi Weiss-Fischmann geeft iedere collectie binnen een dag de namen. Ze verzamelt een klein groepje mensen die ieder van te voren individueel brainstormen en hun beste namen de groep in gooien. De mooiste, grappigste en creatiefste winnen en binnen een dag is zo een volledige collectie voorzien van een originele naam.