6 Make-up trucen waardoor je er jonger uitziet

Make-up kan je perfect helpen om je er frisser en jonger uit te laten zien. Maar wanneer je het verkeerd gebruikt, kan het je juist ouder maken en dat is natuurlijk het laatste wat je wil. Onthoud deze tips dus goed en kom stralend voor de dag!

Hydrateer
Het allerbelangrijkst is de kwaliteit van ‘je canvas’, oftewel je huid. Zorg dat je deze goed verzorgt en van een goede moisturisers voorziet. Win hiervoor altijd advies in van een schoonheidsspecialiste.

Vergeet je primer niet
Een primer egaliseert de huid voordat je deze voorziet van foundation. Het zorgt ervoor dat de foundation niet in de fijne lijntjes komt te zitten én dat de make-up de hele dag goed houdt.

Pak je pigmentatie aan
Niet alleen rimpeltjes laten je er ouder uit zien, ook pigmentatie doet dat. Beautician legt je in dit artikel meer uit over de oorzaken ervan en welke verschillende soorten pigmentatie je hebt.

Gebruik ook je handen
Goede kwasten zijn, net als bij schilderwerk, van belang. Maar kijk goed naar welke producten mooier pakken met een kwast en welke wat dikker zijn en dus de warmte van je handen nodig hebben. Op die manier smelten de producten mooi samen met je huid.

Blush!
Een blush in de juiste tint geeft je jeugdigheid, dus laat dit product zeker niet liggen! Wil je voor safe gaan? Kies dan voor een perzikkleurige tint.

Pas op met de poeder
Poeder kan je huid er doffer uit laten zien en lijntjes benadrukken. Gebruik daarom poeder alleen op de T-zone van je gezicht, deze is over het algemeen wat vetter.