Waarom een bindweefselmassage zoveel beter is dan een normale

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van een bindweefselmassage, maar weet je ook het verschil met een normale massage? Beautician Eline van Salon Unique vertelt je er alles over.

Veel mensen ondergaan een klassieke gezichtmassage tijdens hun beauty facial, maar mijn voorkeur gaat zeker uit naar een bindweefselmassage. Waarom? Bij een slecht doorbloede huid kunnen rimpels, verklevingen, vaalheid, verslapping en acne ontstaan. De huid kan moeilijk voedingstoffen opnemen, waardoor de huid er al snel ouder uitziet. Een bindweefselmassage biedt prachtige resultaten en is daarom de perfecte massage om tijdens je facial te ondergaan.

Wat is een bindweefselmassage?
Bindweefselmassage is een zeer intensieve massagetechniek gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De massage is intensief maar toch ontspannend. De aanrakingen tijdens een bindweefselmassage variëren tussen oppervlakkige strijkingen met de vingertoppen tot het rollen van de huid. Met het rollen wordt het bindweefsel vrij gemaakt van de onderlaag en worden er verklevingen opgeheven. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. De aanmaak van collageen en elastinevezels wordt hierdoor ook versterkt. Afvalstoffen worden bij dit proces afgevoerd waardoor er een ‘detox’effect ontstaat in de huid. Na de behandeling zijn de effecten goed zichtbaar; de huid toont een frisse roodheid en voelt prettig en stevig aan.

Een bindweefselmassage helpt bij:
Verslapping
Slecht doorbloed / grauw (rokershuid en/of couperose)
Rimpels en fijne lijntjes
Wallen onder de ogen
Acne huid

De resultaten van een bindweefselmassage zijn al na één behandeling zichtbaar, maar om het optimale resultaat te behouden adviseer ik om meerdere behandelingen te ondergaan. Dit zou wekelijks kunnen zijn met een maximum van vier tot zes keer afhankelijk van de huidconditie. Na een eventuele ‘kuur’ zou je de massage samen met je schoonheidsbehandeling, elke zes weken kunnen ondergaan als onderhoud.